tips

bunq – van zakelijk naar persoonlijk

Heb je een zakelijk account[1] bij bunq geopend? En wil je deze omzetten naar een persoonlijk bunq account? 

Onderstaand hebben we de stappen voor je op een rij gezet.
(Let op: bunq heeft regelmatig updates en er zijn verschillen tussen Android en iOS ; ook de taalinstelling kan anders zijn.)

Sluiten van je ZAKELIJKE account

STAP 1: Overboeken van je saldo [indien van toepassing]

Log in op je zakelijke account. Als er een bedrag op je zakelijke rekening staat, boek dit dan eerst over naar een andere rekening.

STAP 2: Blokkeer je bunq pas(sen) [indien van toepassing]

In het hoofdscherm van de app klik je op PASSEN. Klik op elke pas en zorg er voor dat elke pas geblokkeerd is door op WISSEL OF VERVANG te klikken en dan op BLOKKEER PAS.

STAP 3: Verbreek de “Connect” met SharePeople [indien van toepassing]

In het hoofdscherm van de app klik je op de zakelijke rekening. Zorg er voor dat de CONNECT met SharePeople verbroken wordt door op GEDEELD MET te klikken, dan op SHAREPEOPLE en dan op STOP.

STAP 4: Sluit je zakelijke bankrekening

In het hoofdscherm van de app klik je op de zakelijke rekening. Klik op de zakelijke bankrekening en verifieer of het saldo nul is.  Vervolgens klik je rechtsboven op INSTELLINGEN (teken van een wiel). Onderaan staat “SLUIT REKENING”: hier klik je op.

STAP 5: Sluit je zakelijke account

In het scherm klik je  op PROFIEL (icoontje rechtsboven) en dan op PERSOONLIJKE ZAKEN. Dit is de chat functie van bunq. Bij “Stuur een bericht”,  vraag je bunq om je account te sluiten. Soms antwoorden ze in het Engels; als je dat niet wil, vraag je gewoon “In het Nederlands graag”.

OPENEN van een PERSOONLIJK account


STAP 1: Openen van een persoonlijk account

Nadat je bent ingelogd in de bunq app, klik je rechtsonder op het PROFIEL icoontje. Vervolgens klik je op ACCOUNTS. Hier zie je je account staan, op naam van je bedrijf. Je klikt rechtsonder op de blauwe +. Kies PERSOONLIJK en volg de stappen om het account te openen.

Je hebt nu een bunq persoonlijk account geopend: de PREMIUM versie.

STAP 2: Koppelen van je nieuwe persoonlijke rekening aan SharePeople

  • Indien je je zakelijke rekening niet eerder aan SharePeople hebt gekoppeld, vervolg dan de instructies op mijn.sharepeople.nl (stap 5).
  • Indien je je zakelijke rekening wel had gekoppeld, dan heb je een nieuwe QR-code nodig. Deze QR code sturen we je per mail. Nog niet ontvangen? Vraag er een aan bij contact@sharepeople.nl).
  • Scan de code vanuit je nieuwe persoonlijke account.

[1] Een account is anders dan een rekening. De account open je op jouw eigen naam (PERSOONLIJKE account) of op naam van jouw bedrijf (als rechtspersoon, dus met een KvK nummer; ZAKELIJKE account). Onder een  account kan je één of meerdere rekeningen openen.