Jouw arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor gemiddeld €40 per maand?

Is er niemand ziek? Dan betaal je slechts € 10 die maand.

Doe nu mee met SharePeople!

Een arbeidsongeschikheidsverzekering (AOV) is niet alleen duur, maar ook ingewikkeld en tijdrovend. Vooral als je niet ziek wordt is het weggegooid geld. Dat is bij >95% van de verzekerden het geval…

Dat kan anders en daarom bedachten we SharePeople. Bij SharePeople zorgen zelfstandig ondernemers voor elkaar. Wij zijn een Peer2Peer arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor ZZP’ers, freelancers en zelfstandig ondernemers.

Hoe werkt SharePeople?

Heel eenvoudig. We sparen allemaal hetzelfde bedrag op onze EIGEN spaarrekening: € 125 per maand. Dat is voldoende om 5%* zieken op te vangen. Maar we weten al dat wij, zelfstandig ondernemers, gemiddeld veel minder ziek zijn. Want als we ziek zijn, dan kost ons dat klanten en dat willen we niet. Daarom zijn ZZP-ers gemiddeld 1,5% ziek.

Afhankelijk van het ziektepercentage varieren de donaties. Bij 1,5% zieken betaal je SharePeople €10 (+ BTW) en doneer je €30 aan een zieke. Dat komt neer op gemiddeld €40 per maand. Als er niemand ziek is, zoals nu het geval is, betaal je alleen de €10 per maand aan SharePeople. 
*) meer dan het gemiddelde ziektepercentage van alle werknemers in Nederland

Hoe kun je meedoen?

  1. Schrijf je in bij SharePeople
  2. Betaal éénmalig € 150 inschrijfkosten
  3. Stort maandelijks een reservering van € 125 op je EIGEN bunq-rekening
  4. Betaal maandelijks € 10,75 aan SharePeople (of € 115 / jaar)
  5. Doneer aan een zieke als daarom wordt gevraagd (nooit meer dan € 115/maand en meestal heel veel minder).

Klaar!

Als werknemer krijg je doorbetaald bij ziekte.

Als (zelfstandig) ondernemer niet.

Loop geen risico en schrijf je vandaag nog in. Je hebt het zo geregeld.

Peer2Peer

We sparen allemaal hetzelfde bedrag op onze EIGEN spaarrekening: € 125 per maand.

Is iemand langer dan 2 maanden ziek, dan betalen 80 mensen € 25 aan deze zieke (80*€25 = € 2000 *).  Zonodig iedere maand opnieuw, maximaal twee jaar lang. We houden bij wie er aan de beurt is.

Gratis

Nou ja, bijna gratis. Iedere maand dat er niemand ziek is -en dat is tot nu toe het geval- is jouw volledige inleg voor jou! Je betaalt dan alleen nog de €10 aan SharePeople.

Capability

Voordat we betalen controleren we of de persoon inderdaad ziek is. Dat doen we niet zelf, maar laten we doen door een externe onafhankelijke partij (Arbodienstverlener Capability). Ook begeleidt Capability de zieke om weer aan de slag te komen, mocht dat nodig zijn.

Praktisch

Alles volledig digitaal. Van het inschrijven tot aan een eventuele uitbetaling. Je hoeft de bank niet af te komen en het is zo geregeld.