Waarom zzp-ers geen AOV nemen (en wij met crowdsurance begonnen)

Recentelijk kwam het CBS met het nieuws dat slechts 19% van de zzp-ers een AOV heeft.
Wij vonden 3 redenen waarom ondernemers en zzp’ers zich niet verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.

1. We worden niet ziek (hopen we..).

Met name jonge, startende zzp-ers gaan hier vanuit: “En als ik ziek word, werk ik door. Ik moet wel, niet alleen omdat het direct inkomensverlies is, maar ook omdat ik anders klanten verlies. En als ik niet ziek word is een verzekering weggegooid geld.” Maar…helaas worden -ook jonge- zzp-ers ziek. Soms door een onvoorzienbaar ongeluk, maar vaker door voorzienbare werk-gerelateerde klachten zoals een burn-out. En daar kunnen we samen wat aan doen: Door gezonder te leven, maar vooral door gezonder te ondernemen!

2. Er zijn betere alternatieven mogelijk (crowdsurance bijvoorbeeld).

Broodfondsen bestaan al een aantal jaren en waren tot 2017 het enige alternatief. Maar met nieuwe technologie en regelgeving (PSD2) kunnen we nieuwe, betere oplossingen creëren om onderling risico’s te delen. Crowdsurance werkt zonder verzekeraar, volledig online en is Peer2peer. Hierdoor kunnen we risico’s veel beter spreiden, is er nauwelijks overhead en zijn de kosten extreem laag. Alles volledig transparant: is er geen schade (geen zieke), dan betaal je ook niets. Je hoeft niet langer met een groepje te vergaderen of iemand nu wel of niet ziek is. Bovendien blijft bij SharePeople Crowdsurance de privacy van de zieke gewaarborgd.

3. Eerst geld verdienen (van uitstel komt afstel).

Startende zzp-ers willen eerst facturen sturen voordat ze de bijzaken regelen. Als ze het zelf gaan uitzoeken, zien ze door de bomen het bos niet. Een afspraak met een financieel adviseur stellen ze uit. Vervolgens komt van uitstel afstel. En daarom moest er een oplossing komen die snel en eenvoudig online is te regelen en voor alle zzp-ers en ondernemers werkt. Volledig transparant en tegen zeer lage kosten!