noodmaatregelen

Alles over de noodmaatregelen van het kabinet

Ineens zitten we midden in een crisis. Een crisis met een uitgebreid noodmaatregelenpakket voor zzp’ers en andere ondernemers. Gelukkig maar, want velen van ons zaten van de een op de andere dag zonder werk. Maar wat zijn nu die noodmaatregelen? We zetten ze op een rij.

Versoepelde Bbz-aanvraag

De bijstand voor zzp’ers wordt in een rap tempo versoepeld én uitgevoerd. De gemeentes Utrecht en Dordrecht gaan zelfs binnenkort al over op uitbetaling. Iedere zzp’er die zijn inkomsten ziet verdampen kan maximaal 1.500 euro netto per maand voor een periode van maximaal drie maanden krijgen. Dit bedrag is een gift. De maatregel gaat met terugwerkende kracht in per 1 maart 2020 en duurt vooralsnog tot 1 juni 2020. Lees er meer over bij zzpzervicedesk.

Uitstel van belasting

Alle ondernemers, dus ook zzp’ers, kunnen uitstel van belastingbetaling aanvragen. En als je je belasting te laat indient, krijg je geen boete. Je moet de aanvraag per brief indienen. Lees verder bij ikwordzzper.

Tegemoetkoming van €4000

Ben je echt direct getroffen door de maatregelen rond het bestrijden van het coronavirus? Bijvoorbeeld omdat je in de horeca werkt? Dan kan je een tegemoetkoming van €4000 krijgen, zonder verdere vragen of verplichtingen. Ikwordzzper vertelt je er meer over.

Op zoek naar meer informatie?

Naast de zeer informatieve websites van ikwordzzper en zzpservicedesk, kan je ook dit artikel lezen, dat werd gedeeld op de site van de Werkvereniging. Dinsdagavond besteedde ook het tv-programma Radar aandacht aan de maatregelen. De belastingdienst zat aan tafel om tekst en uitleg te geven.

En als je ziek wordt? Dan kom je als deelnemer van SharePeople zoals altijd na twee maanden in aanmerking voor donaties. Hoe het werkt? Dat lees je hier.