5x hét cadeau-idee: een boek voor de zzp’er

Met Sinterklaas en Kerst voor de deur liggen de boekwinkels weer vol met nieuwe titels. Daarom 5x het boek voor de zzp’er. Voor op je leeslijst en/of onder de boom; ter inspiratie, eye-opening en omdat ze gewoon goed zijn!

1. De meeste mensen deugen – Rutger Bregman (€ 25,-)

Omdat dit de titel is die -zeker en vast- bij heel veel (nieuwjaars)borrels en andere gelegenheden de komende tijd genoemd zal worden. Dan is het toch fijn om een beetje bij te zijn. En natuurlijk omdat het een geweldig boek is over de geschiedenis van de mens.

2. Dat gaat nooit lukken – Marc Randolph (€ 20,99)

Het verhaal van medeoprichter en eerste ceo van Netflix. Een uniek kijkje achter de schermen van de populaire streamingdienst. Maar dat niet alleen, Randolph vertaalt de Netflix-formule om stap voor stap te laten zien hoe je je dromen kunt verwezenlijken.

3. Delete & Geniet – Anna Newton (€ 22,90)

Vergeet opruimgoeroe Marie Kondo (want die is bij vlagen toch wel wat streng). Als je ook nog wilt blijven lachen bij het op orde krijgen van je leven, dan is Anna Newton je vrouw. Een must-read voor iedereen die als goed voornemen voor 2020 ‘een georganiseerder leven’ heeft.

4. 99 reden om te stoppen. En tóch door te gaan – Daan Weddepohl (€ 20,99)

Weddepohl is de oprichter van het succesvolle, maar niet meteen winstgevende Peerby, een (uit)leen platform waar mensen hun spullen kunnen delen. In zijn boek vertelt hij, onder meer aan de hand van dagboekfragmenten, over de zoektocht, de hobbels en de moeilijke beslissingen die je meemaakt voordat een start-up succesvol en winstgevend is.

5. Happy Lifehacks 365 – Kelly Weekers (€ 20,99)

Hoe ga je om met alles wat er gedurende een jaar op je pad komt? Hoe zorg je ervoor dat je ondanks alle ups en downs de regie zelf in handen houdt? Weekers geeft 365 praktische en bruikbare tips en oefeningen om het heft (weer) in eigen handen te nemen, zowel zakelijk als privé.

Tip van ons

Leuke vraag voor bij je volgende klantencontact: welk boek ligt er op jouw nachtkastje? Want tenslotte heb je als zzp’er zoveel verschillende rollen, daar is ‘klantenbinder’ er zeker ook eentje van. En bijblijver natuurlijk…