boeken

5 boekentips voor tijdens het ‘niets’ doen

Als ondernemer is even niets doen eigenlijk niet zo jouw ding. En nee, dan bedoelen we niet dat je de hele dag new business moet binnenhalen, moet netwerken of 12 uur per dag moet werken. Nee, we bedoelen met even niets doen, even niet met je ondernemerschap bezig zijn. Daarom 5 boekentips die je helpen even ‘niets’ te doen.

1. Echt ondernemen – bemoei je met je eigen zaken

Charlotte is ondernemer en jurist en in dit boek vertelt ze wat ervoor nodig is om te ondernemen zoals jij dat het liefst wilt. In dit boek deelt ze haar geheimen hoe je wetten en regels voor je kunnen laten werken. Hoe het maken van keuzes echt helpt in het vergroten van je werkplezier. En ook hoe je van die energieslurpende klant afkomt, en hij van jou. Helpen deze tips allemaal niet, dan heb je altijd nog de twaalf verhalen die inspirerende ondernemers in dit boek vertellen.

Een boek dat lekker wegleest en je inspireert om te kiezen, zodat je je met je eigen zaken kunt bemoeien. Het boek bestel je hier >

2. Gebrouwen door vrouwen

Ooit stonden de zussen Tessel en Do in de keuken een beetje bier te brouwen. Maar in vijf jaar tijd groeide deze hobby uit tot het biermerk – Gebrouwen door Vrouwen – dat wereldwijd wordt geschonken en gedronken. En zo werden ze dus eigenlijk per ongeluk ondernemer. Dit boek vertelt het verhaal over hun pieken en dalen. Maar ook over vrouw-zijn in een wereld vol bier die toch vooral bestaat uit mannen. Een boek voor iedereen die van bier houdt of die zich graag laat inspireren door twee jonge vrouwen.

‘Voor ondernemers die de niche niet als een belemmering zien en groot durven te dromen.’ Het boek bestel je hier >

3. Hoe je de beste versie van jezelf wordt – en waarom je dat vooral niet moet willen

boekentip

Al jarenlang leef je in een soort tellsellreclame. Op zoek naar een manier om de beste versie van jezelf te worden. Want je wilt eruit halen wat erin zit, elke dag weer. Herken je dit? Ja, dan zal je teleurgesteld worden. Want de beste versie van jezelf bestaat niet. Het is een utopie die je ook nog eens behoorlijk in de weg kan zitten. Maar niet getreurd, want er is natuurlijk iets wat je wel altijd kan doen. En dat is jezelf blijven ontwikkelen. In dit boek lees je hoe, maar vooral ook wat het je oplevert.

Een boek waarin je nou eens niet op zoek gaat naar je passie of missie, maar naar dat doen wat jij wilt. Het boek bestel je hier >

4. Domme vragen bestaan wel

Eigenlijk begint ieder goed gesprek met goed luisteren. Je zoekt naar die ene vraag, die vraag die het hele gesprek stuurt naar dat wat jij echt wilde weten. Door langer te luisteren kom je bij die ene vraag die nodig is in het gesprek met je opdrachtgever, zakenpartner. Er zijn drie stappen die je inzet om efficiënt en effectief gesprekken te voeren. En ja, het begint met luisteren. 

Een boek voor eigenlijk iedereen die iets te verkopen heeft. Iedere ondernemer dus. Het boek bestel je hier >

5. Spotify – hoe een kleine startup een miljardenindustrie voor altijd veranderde

Nog niet zo gek lang gelden was er een kleine Zweedse startup die uiteindelijk de wereld van de streaming volledig ontwrichtte, Spotify. Dit boek vertelt het verhaal van de oprichters Daniel Ek en Martin Lorentzon. Het is geschreven door twee onderzoeksjournalisten en vertelt hoe deze twee pioniers Apple ertoe brachten van bedrijfsmodel te veranderen. Maar het vertelt ook over de spectaculaire deals en bijzondere onthullingen met andere grootmachten in de business.

Een boek voor ambitieuze ondernemers die zich graag laten inspireren. Het boek bestel je hier >

Welk boek heb jij dit jaar gelezen en zou je andere ondernemers aanraden? Vertel dan gelijk over SharePeople, dan help je die ene ondernemer in je netwerk die nog niets geregeld heeft. Zo ontvangen jullie beiden nog eens allebei €30 korting.