17 Gratis e-books voor ondernemers, voor jou dus!

Juist nu is het fijn dat er meegedacht wordt over hoe je kan besparen, maar ook hoe je jezelf en je bedrijf kan ontwikkelen. Daarom heeft Managementboek het initiatief genomen om 17 e-books voor ondernemers gratis aan te bieden. Boeken die ons en jullie inspireren om nu en na de crisis te blijven ondernemen. Maar wees er wel snel bij want deze actie loopt tot 10 april!

01. APK voor ondernemers – Sebastiaan Hooft

e-books voor ondernemers

Hoe sta je weer op als je volledig bent gecrasht en bijna alles kwijtgeraakt? Sebastiaan heeft het aan de lijve ondervonden en ging op zoek naar antwoorden. Hij ging in gesprek met meer dan 500 ondernemers wereldwijd. Vragen als: hoe breek je met oude gewoontes? Hoe stap je nooit meer in dezelfde val? Hij kwam tot de conclusie dat er vijf pijlers van duurzaam ondernemerschap zijn. Welke? Dat lees je in dit boek.

02. Toptrends voor ondernemers – Willem Overbosch

e-books voor ondernemers

Tien inspirerende, energieke en overtuigende trends die gaan over groei en ontwikkeling. Die je raken omdat het over jou als ondernemer gaat. Willem laat zien hoe je deze trends toepast in je eigen bedrijf, hoe deze trends ervoor zorgen dat jij je blijft vernieuwen, dat je durft te experimenteren. En dat je daar vandaag mee kunt beginnen.

03. Langs de afgrond – Ralph van Dam

e-books voor ondernemers

Als ondernemer is het belangrijk jezelf een spiegel voor te houden, te kijken naar wat je goed hebt gedaan en waar je zelf de mist in bent gegaan. Ralph heeft grote successen gekend maar ook diepe dalen. Al terugkijkend houdt hij zich een spiegel voor en realiseert zich welke rol hij zelf hier bij zijn hoogte- en dieptepunten heeft gespeeld.

04. Ondernemershout bestaat niet – Linda Spaanbroek

e-books voor ondernemers

Er wordt vaak gezegd dat het ondernemen je in je bloed moet zitten, dat je ervoor in de wieg gelegd moet zijn om een succesvol ondernemer te worden. Maar is dat wel zo? Linda beschrijft in eenvoudige stappen hoe iedere zelfstandige professional succesvol kan ondernemen en laat zien dat een rendabel bedrijf voor iedereen binnen handbereik ligt.

05. In 10 stappen de beste start voor je boek – Daisy Goddijn

e-books voor ondernemers

Het is altijd goed als je als expert wordt gezien. Maar dat kan je zelf nog versterken. Door het schrijven van een boek. Het is tot dusver een ideaal marketingtool gebleken voor het promoten van je bedrijf en/of jezelf. Stel je het uit, weet je niet hoe te beginnen. Heb je behoefte aan een plan? Dan biedt dit boek uitkomst.

06. Eat that frog – Brian Tracy

e-books voor ondernemers

De ondertitel zegt het al: De methode om te stoppen met uitstellen. Want dat doe jij ook, uitstellen van die taken waar je eigenlijk geen zin in hebt. Maar wat blijkt het zijn vaak deze taken die de grootste en meest positieve impact op je ondernemerschap hebben. Dit boek legt je dus uit hoe je stopt met uitstellen en het gewoon gaat doen.

07. Mentale veerkracht voor professionals – Sierd Nutma

e-books voor ondernemers

Met meer plezier aan je bedrijf werken verbetert je prestaties en geeft energie. Maar hoe dan? In dit boek neemt Sierd je mee in hoe jij je mentale veerkracht kunt trainen. Mentale veerkrahct is volgens hem het vermogen om je succesvol staande te houden in wisselende omstandigheden. En laat dat nu net zijn waar we allemaal middenin zitten.

08. Hoe word ik een speedboot – Menno Lanting

e-books voor ondernemers

Een boek dat eigenlijk zijn tijd vooruit is, zeker nu we allemaal thuiswerken en er een nieuwe manier van ondernemen, werken en leren wordt vereist van ons allen. Dit boek is slechts een hoofdstuk uit het boek ‘Olietankers en speedboten’ maar precies wat er nu speelt vind je terug in deze sneak preview.

09. Unfair advantage – Carole Lamarque

Weet jij je meerwaarde, van jezelf maar ook van je bedrijf? Volg het stappenplan dat dit boek aandraagt en wordt uniek en consistent eigenzinnig. En natuurlijk blijf je op die manier relevant en lever je een meerwaarde. Hoe, via een helder model denkoefeningen en verhalen van topmanagers neemt je boek je mee in de stappen die ook jij kunt zetten.

10. Steal like an artist – Austin Kleon

e-books voor ondernemers

We kennen allemaal de uitdrukking, ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’ en dat is precies dat dit boek onderschrijft. Aan de hand van 10 praktische inzichten stuurt Austin je op weg naar meer creativiteit. Laat je volop inspireren door anderen, steel goede ideeën en zet ze naar je hand.

11. Ik ben er helemaal klaar mee – Marcel van Wiggen, Frits Galle & Gerard Vriens

Heb jij lol in wat je doet? Ben jij een bruistablet of een ventieltrekker? Een in-de-put-denker of een stimulator? In dit boek worden de factoren beschreven die van invloed zijn op het werkplezier en ook op de bedrijfsresultaten. Dus wil je meer energie halen uit wat je doet? Lees dit boek.

12. Dagelijkse rituelen – Mason Currey & Eva Hoeke

e-books voor ondernemers

Het geheim van bijna elk meesterwerk is routine. Want wie creatief wil zijn moet elke dag weer in een flow zien te komen. En dus zijn dagelijkse rituelen zo belangrijk. In dit boek zijn alle routines, gewoonten en obsessies van bekende creatievelingen verzameld. Ter troost en inspiratie voor mede-ploeteraars.

13. De bedrijfscultuur-code – Daniel Coyle

Als je een succesvol bedrijf wilt hebben dan is er een ding daarin universeel nodig. En dat is het hebben van een sterke bedrijfscultuur. En dat is niet iets dat spontaan ontstaat. Je kunt en moet dat zelf creëren. Hoe? Dit boek vertelt je in praktische en concrete stappen hoe ook jij een sterke bedrijfscultuur bouwt.

14. Leidinggeven op afstand – Gonny Vink

e-books voor ondernemers

We werken graag samen maar momenteel noodgedwongen op afstand. Hoe werk je dan toch goed samen? Deze handleiding is voor iedereen die met een groep op afstand moet en wil samenwerken. Altijd handig zeker nu.

15. Strategische personeelsplanning in 6 stappen – Monique ten Hagen

De juiste mens op de juiste plek, dat is en blijft altijd een puzzel. Ook als zzp’er is het belangrijk om via je netwerk je hiervan bewust te zijn.

16. Slim interviewen – Wim Thielemans

e-books voor ondernemers

Als je weet wat iemand beweegt kun je beter voorspellen er een succesvolle samenwerking kan ontstaan. Dit boek maakt je via een snelle en praktische methode bekend met het inschatten van de beweegredenen van de ander. En ook fijn, je leert jezelf ook beter kennen.

17. Verbindend vermogen – Marco Buschman

Hoe verbind jij je met de ander? Hoe ga jij het contact aan? Momenteel is dat best lastig want we zien elkaar niet live en toch is er behoefte aan verbinding. In dit boek neemt Marco je mee in hoe jij je verbindend vermogen kunt inzetten binnen je dagelijks werk. Het boek bevat persoonlijke verhalen, herkenbare praktijkvoorbeelden  en krachtige oefeningen.

Juist in deze tijd, is het belangrijk je te blijven ontwikkelen. En we helpen je daar graag bij. Want we hebben elkaar nodig om deze crisis het hoofd te bieden. Ook daarom ben je deelnemer van SharePeople. En via onze member-get-member actie, krijgen jullie beiden korting. Op die manier besparen we nog meer.